Letopiseţul Universiteţii Transilvania


Fost-au gându nostru iubite privitorule, să facem Letopiseţul Universiteţii Transilvania, din văleatul al 2011, în vremurile noastre cele din urmă, cu domnia lui Onuţ-Vodă, dzis Despotul.(imagine Onut voda)Iară acestu Onuţ-Vodă,vajnicu iubăreţu de tinere jupânese şi grabnicu plătitoriu de peşcheşuri alimentare nu e atîta tiranu , cât îmbolditu de omu său de căpătâiu, vel logofătu Briciu(imagine logofat Briciu), iar între vel logofătu şi stăpânul său, diosebire cumu ii între şeru şi pământu. Nant di statu, cu inima blajină ca de fată mare, acestu nu e cu supărare pentru tinere jupânese nici câtu negru sub unghie.

Ci am socotit cu cale să scriem în aste vremuri de mare restrişte despre vajnicele premii pămătuful de aur din ăst minut de radere ca să rămână învăţătură urmaşilor noştri.

Dispărţitura a întâia-

Şi iacătă a venit dziua în care din pravila măriei sale Onuţ-Vodă vom face toate aceste lucruri. Iubite privitorule, iartă că nu îţi pot dzice mai multe de acestu Onuţ-Vodă, daru tare mi-e teamă sa nu se zboare capul robului lui Dzeu, celu ce vă scrie toate aceste.

Mulţi pohtiră de-a lungul văleatelor să pună mâna pe aste pămătufuri, căci pline de veninu şi învăţătură sunt ele.(primul film cu romani). Siriaca universitati transilvania câtu a mai avut di pătimit! Dară noi rămasu dostoinici în faţa vitrejiilor vremii cum îi bradu faţă urjiei ăleia mari.

Şi aşe ne trezirăm cu toţii  în zilele noastre când vă scriu toate aceste lucruri, iară pămătufurile de aur ajung şi acum la ăi dostoinici de ele.(al 2 film niculaescu).(dupa al doilea film p ecran montam o imagine combinata onut voda-logofat briciu).

Aceste toate ce vă zic nu aveţi cum pricepe că-i o drăcovenie cărturărească streină de-i dzice comunicare-publişitati şi piaru, pe care căpăţâna noastră de rumân încă nu-i în stare să desluşască bine. Doar grămătici din ţeri streine au priceput-o desăvârşit.Aşa că venit-a timpu să radem pe ăşti grămătici din aste meleaguri,nepricepuţi  la treburile drăcăveniilor de care vă vorbirăm.Ăst timp, norii se vor grămadi  deasupra căpăţânelor ăstor grămătici, precum saghia lu Dalmoxes cum zîce o veche vorbă râmlenească.

Din pravila aceluiaşi Onuţ-vodă, am fost siluiţi să folosim în ăst letopiseţ un mare concept creativ, minutul de ras.Iară ca minutul de radere să nu hie pre dureros, vom înmâna celor cu pricina, un pămătuf. Şi nu un oarecare pămătuf, ci pămătuful de aur.

Acvu dacă minutul de ras şi pămătufurile de aur se săvârşeşte ce vom dzice? Sînt unii de vor dzice că nici o pricopsială nu a adus universiteţii ăst minut de radere,alţii vor dzice că nu a fost niciu câşlig, nice cu mare stricăciune pentru universitati, ci noi vom dzice că cine e cu luare de povod apu atunşea sa se înlesnească cu pămătuf de aur!

Ascuţiţi Briciu, avem mult de ras!

Categoria întâia

  1. buhnitoru hotarelor comunicării.

Pentru cel ce a depăşit toate barierele comunicării, a cărui scurtă domnie a avut loc la sfârşitul văleatului 2009, dar  a cărui pâlpâiere a flăcării violet o hălăduit şi în 2010. Dacă alţii ştiu că iarna nu-i ca vara, sireacu de el ştie că seara nu-i ca dimineaţa. Rumânii îl iubesc, măcar în timpul scurtei sale domnii, dormirăm cu toţii şi nu am avut povod de necăjire.

Pămătuful de aur merge la cel ce a buhnit hotarele comunicării, ghiduşul Mircea Geoană.

Categoria a doua

  1. măscărici publicitar

Mare e grădina ta, doamne! Dară chiară să ni se bage pe gât alcool sanitar de 70 %, parcă prea e de tot. Şi încă un duşugui de plăieş să  promoveeze produsul? Care e promisiunea?

Pămătuful de aur pentru măscărici publicitar merge la Scandic pentru reclama Pur românesc !

Categoria a treia

  1. PR- it-ul de aur.

Din văleat în văleat, din tată în fiu, ne hranirăm cu lapte aşa cum ni l-a dat bunul Dumnezeu, direct de la sursă şi am avut o sănătate de fier, datorită calciului si proteinelor, iar în ăst secol al prostiei,  vin ăştia de la  APRIL şi ne ispitesc cum că laptele de la sursă nu îi bun, ci ăla ambalat, oferit de vite stresate, ţinute la lumină falsî şi îndestulate cu naiba ştie ce, îi cel mai sănatos.

Pămătuful de aur merge la Edward Bernays pentru campania piar de promovare a consumului laptelui ambalat, campanie mascată de un „Program de educare”.

***

Astfel prea-mărite Onuţ-Vodă, făcurăm  noi, robii lui Dumnezeu, toate aceste. Mai întâi ne adunarăm într-un breamstorming ca să ne unim cugetul şi gândirea întru astă cauză. Apoi ne jucarăm un pic cu relaţiile temporale, pseudologia înlesnindu-ne munca întru reuşita noastră şi mulţumirea măriei tale!

Trăiască măria-sa Onuţ-Vodă!!!

Publicitate

Despre student forever

student forever forever
Acest articol a fost publicat în literatura. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Letopiseţul Universiteţii Transilvania

  1. Pingback: Onuţ Vodă și logofătul Briciu « cereprezentam

  2. Yuny zice:

    Felicitari, a fost super tare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s