Sugestii celor din Liga Tineretului Rus: ,,lăsaţi-ne să ne decidem singuri viitorul”!

Că ruşii din natura lor sunt mai gălăgioşi şi produc mai multe izuri nu mai miră pe nimeni, e deja o banalitate.

Cu ocazia vizitei anunţate a înaltului oficial american, Liga Tineretului Rus din Moldova a intenţionat organizarea unui acţiuni de protest în faţa Ambasadei SUA de la Chişinău, acţiune interzisă de Primăria capitalei. Iată ce afirmă Igor Tuleanţev, preşedintele organizaţei: ,,Nu avem nimic împotriva cetăţenilor americani, însă împotriva politicienilor din această ţară-da. Nu vrem ca moldovenii să fie aduşi în sicrie de zinc, aşa cum s-a întâmplat în Irak, Afganistan. Suntem împotriva parteneriatului cu NATO”.
El a adăugat că se îndoieşte că Biden va contribui în vreun fel la soluţionarea conflicului transnistrean.

Dar în ’78 sutele de tineri basarabeni omorâţi în Afganistan în armata cotropitoare sovetică cum au fost aduşi? Ne puteţi răspunde multstimate domnule Igor Tuleanţev? Nu cred că în Rusia tătarii sau ciukcii decid politica externă. În toate statele de drept funcţionează principiul majorităţii conform căruia minorităţile se pliază pe doleanţele majorităţii, aşa că dragă Liga Tineretului Rus din Moldova mai bine ne-aţi lăsa pe noi, etnicii români basarabeni majoritari să ne decidem singuri soarta. În cazul în care viziunile noastre vor coincide va fi perfect, dacă nu, vă vom ruga să vă conformaţi principiului mai sus menţionat.

Cât despre Transnistria, mai bine ne-aţi spune, când va înceta Rusia să susţină regimul ilegal de la Tiraspol? Când îşi va retrage Rusia armata de ocupaţie? Ve-ţi spune că nu e vorba de armată de ocupaţie, ci de forţe de menţinere a păcii. Care e rolul acestor forţe când cetăţenii moldoveni sunt arestaţi in plină zi de miliţiile transnistrene?

Care este dreptul moral de a ne da sfaturi, de a ne decide orientarea? Nu credeţi că ne-aţi amputat deja prea mult viitorul  prin cei 50 de ani de comunism?  Foametea organizată, deportările, epurările entice, războiul nistrean din ’92 nu vă e de ajuns? Veţi spune că atrocităţile acestea ţin de URSS. Vă place să vă consideraţi moştenitorii de drept ai Uniunii Sovetice, dar nu vă asumaţi şi responsabilităţile atrocităţilor pe care le-aţi comis. Se pare că perversitatea bolşevică nu a apus odată cu URSS.

Mulstimate domnule Igor Tuleanţev, preşedintele aşa zisei Ligi a Tineretului rus din Moldova, dacă tot încercaţi să vă manifestaţi atît de activ vă ofer posibilitatea să vă expuneţi opiniile şi vă invit la o dezbatere publică constructivă în care vă ve-ţi putea demonstra ataşamentul faţă de statul în care locuiţi prin cunoaşterea limbii de stat a Republicii Moldova.

 

 

 

 

 

Publicitate

Despre student forever

student forever forever
Acest articol a fost publicat în politica și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s