Exerciţiu literatură pentru copii- acţiune petrecută într-un magazin

P stătea de câţiva ani în vitrina magazinului de jucării din centrul oraşului. Nu mai atrăgea nici o privire, nimeni nu dorea să-l cumpere, pe nasul minciunos se aşezase praful. Vremea lui trecuse aşa cum trece peste toate lucrurile. P începea să-şi dorească să fie dus într-un depozit de jucării sau să fie reciclat, nu mai suporta aşteptarea continuă la care era supus. În fiecare noapte după ce vânzătorul închidea magazinul şi îşi pierdea paşii în lumina felinarelor, între P şi celelalte jucării începeau discuţii lungi, uneori vehemente, alteori moralizatoare.

– Măi P, de câte ori să-ţi spun? Ştergeţi odată praful de pe nas! Altfel cum vrei să te cumpere cineva? – îi spunea adesea un ursuleţ de pluş aflat în dreapta sa.

– Uite azi ai adoptat poziţia de drept, am văzut cum o fetiţă te-a privit lung, presimt că mâine va reveni şi te va cumpăra! adăugă un elefant de plastic.

-Ba n-o să vină! Probabil s-a uitat  mirată la nasul meu, sau doar a observat diferenţa dintre albastrul pal al ochiului stâng şi albastrul închis al al ochiului drept. Ce vină am că aşa bate soarele?

– P, fii atent, a trecut un coşar pe lângă noi! Ar fi bines ă-ţi pui o dorinţă!

– Nu mai cred în nimic. Nici măcar în coşari. Alte personaje sunt la modă acum, iar eu mi-am pierdut flerul odată cu trecerea anilor. Mi-aş dori, totuşi, nespus de mult, să mă cumpere un tânăr care să mă ducă acasă la el, să mă aşeze în fotoliu şi cu o pungă de chipsuri şi un suc să privim o finală de cupă europeană la fotbal şi de ce nu o peluză roş-albastră arhiplină.

Publicitate

Despre student forever

student forever forever
Acest articol a fost publicat în pur si simplu. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Exerciţiu literatură pentru copii- acţiune petrecută într-un magazin

  1. Ludmila zice:

    Acum nu mai sunt la modă jucăriile copilăriei noastre. Ursuleţi, iepuraşi, Pinochio, Scufiţa Roşie… Jocurile violente de pe calculator au furat din frumuseţea pură şi nevinovată a copilăriei. Iar jucăriile adună praf în vitrinele magazinelor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s